Menonton GoKart @ Cyberjaya

Published 12/02/2013 by owner2

hello blog,
tempat main gokart ni dekat ngan taman tasik cyberjaya
lepas main kat playground encik adam ajak g tgk gokart ni plak

keje aku mcm biasa la snap gambar anak2 aku ler

hazeera nak buat ape tu ha

lamanya gokart nak mula

hazeera pinjam baju haziq,sebab nak seragam katekan.huhu

mana gokart ni

hari nak ptg ni

snap sesaje

beria menunggu

ha tu dia

laju tu

mama pon pakai baju merah

ish aku tak minat la gokart tu
tgk2 boleh la
dah la mahal
pas tu aku tgk mcm kete kokak je.haha
bole la sekali sekala bawa anak tengok2

 

Singapore Laksa @ SR

Published 11/02/2013 by owner2

hello blog,
mari makan free.haha
bos nak belanja mestila pergi

pilih2 menu

hot chocolate aku.

amik gambar dari tepi plak dah

jus ape ntah tu.biasa la lupa nama.haha

nasi ayam kuah bbq.nama aku bg.nama komersialnya aku lupa.haha

spegetti aglio olio

spegetti bolognese

ni aku punya.laksa singapore

owh tukar2 hadiah ler plak.hooyeh dpt body shop!

emm..sedap gak laksa singapore tu
dia mcm kuah lemak2 ada rasa kari skit
ish tak tahu la nak terangkan rasanya mcm mn.haha
tapi sedap la di tekak aku ni
isi pon byk
eh tapi byk sgt.kenyang gile
kalau nak mkn lg nak share ngan encik adam la

 

Kereta Polizia di jalanraya?

Published 08/02/2013 by owner2

hello blog,
ni cite balik exam
masa ni adik aku yang amik n hantar
terperangkap jammed
pas tu jumpa kete ni

dari belakang

ha dpt pon snap dr tepi,tulis Polizia tu.adik aku kate
mesti ownernya suka main game

ye ke ek?
ntah.mana la aku tahu

 

Caramel Milk @ Kenny Rogers

Published 07/02/2013 by owner2

hello blog,
kisah berdating ler sgt
aterr keluar berdua
anak2 kat kampung kan.haha
tapi mama mmg nak beli brg haziq n hazeera pon
nak tahu tak aku tak tahu nak belikan botol air ape tuk anak2 aku
awal tahun lepas beli bros
mmg best,tapi bile dah bulan 8 mcm tu,botol tu mcm memburuk je
emm..harus nak tukar ni
tapi kat tesco tak de botol bros plak!
sebab dah janji ngan dorang nak belikan botol air baru
so beli je la mana2 yang kat tesco tu
harga lebih kurang bros jugak,lagi mahal ada la
tapi tak berjenama.
sekali pakai kejap je,straw haziq bocor!(lps pki seminggu)–botol cars rm19.90,rugi2!mahal dan tak berkualiti.adoi!
botol hazeera plak bocor lps pakai sebulan–botol princess,rm17.90,hoho mahal jugak,bocor lak tu!
ish tak bole jadi ni nak kena cari bros jugak
alkisah umah aku dekat ngan carrefour n tesco,dua2 tak de bros,opis dekat ngan giant,pon tak de bros
so tak de pilihan kena g ioi jugak
so lps ni kalau bros dah buruk pon mmg akan beli bros jugak
kalau tupperware,akak yg jual tupperaware tu sendiri kate borol air tupperware tu tak bagus
so setakat ni aku hanya ada idea bros je
harga yang berpatutan,kualiti yang bagus
eh dah jadi mcm iklan tak berbayarlak.haha
beli bros,beli hadiah kawan, n beli brg kat daiso je
tu pon encik adam dah mengeluh penat
ewah2 dolu2 masa zaman bercintun tak pulak penat ye!
ingat nak balik makan kat umah
tapi dah tak larat
makan je la kat KR
ish sgt ramai org.adoi
mcd plak xde org.haha

dah lapar sgt ngap muffin dulu

air encik adam,tropical ape ntah

air aku,caramel milk.mula2 rasa tak sedap,lama2 rasa sedap.selamat!

ish gambar mknn tak snap
sebab presentation kr mlm tu sgt la fail!
ish patut amik gambar dan buat complaint
tak sempat nak snap,dah lapar sgt ler tu
sekian cerita,

 

Big Bang Wolf 2012 @ The Mines

Published 06/02/2013 by owner2

hello blog,
tahun 2011 dah penah pergi
so 2012 pon mmg nak pergi
insyaAllah 2013 pon nak pergi jugak bbw ni!
sebab best,boleh beli buku byk2.haha
so ni citer bbw 2012
aku g ngan adik aku lagi
anak2 kat kampung,so pergi berdua je
aku mmg target nak beli buku dora
sebab anak2 aku suka buku tu
dan aku mmg beli buku anak2 aku je.wei aku mana sempat nak baca2 buku,aku baca modul sudah.haha
dan snap gambar skit je
sebab nak concentrate cari buku
hooyeh dpt byk buku dora
ish tapi aku tak snap la gambar2 buku dora tu
emm..nt bebila rajin nak snap la.

kali ni buat dekat2 ngan mines plak

malay books pon ada,tak menarik pon.haha

snap sebab nak wat kenangan je.haha

cepat2,cari buku yang best
tapi pergi balik keje
tak sempat nak berlama2
dah malam daa,bbw pon nak tutup,
babai bbw,akhir tahun ni i nak g lagi
sekian

 

Restaurant Patin Place @ Puchong

Published 05/02/2013 by owner2

hello blog,
laki aku teringin nak makan kat sini plak
ish tak tahu labest ke tak
nama nmpk mcm best
eh ntah2 mahal.huhu

pergi masa hujan daa

menu

buku menu

pilih menu bang

dalam kedai/restoran

gred A tau.kebersihan

apesal tak dpt nak snap cantik2 ni.adoi

cappuccino n teh o,teka mana aku punya

meja makan pon nak snap

tak ramai org,maybe sbb hujan,dan maybe sebab pricey?ntah ek

wee ada beskal la

Nasi Goreng Petai.*nama ingat2 lupa.dush.apesal cepat sgt lupa ha?huhu

Nasi Goreng Patin Place

alas gelas pon nak snap.haaa

emm…kedai yang menarik,bersih,kemas
ada yang special iaitu ada oven zaman purba
ciptaan owner kedai ni kot
ntah la aku pon kurang pasti,tapi restoran ni ada oven tu la
pas tu kan menu2 yang ikan2 patin tu
mak oi,mahal jugak,hehe
dan kalu nak order menu tu best makan ramai2 ler
bukan makan berdua
masa ni aku ngan encik adam je
ala2 dating gitu
haha.yela tu.padahal bosan gak tak de anak2 buat hal.huhu
 

Senarai kedai makan@Lokas Makana Puchong

Published 04/02/2013 by owner2

hello blog,
disebabkan makan berdua je
kita tengok dia,dia tengok kita
baik aku tulis senarai jap
taraaa,aku dah tulis dalam hp,
meh aku tulis kat sini pla,senarai kedai2 makan yang ada di lokas makana,setakat december 2012 ler.
*ooo la la tasty-western cuisine
*claypot&sizzling
*nasi campur asam pedas mak besah
*mr kebab dan roti kacang pool
*My nasi ayam
*aneka sup @arza corner.com
*don’s char kuew teow
*magika ikan bakar
*teduri tomyam
*fine thai and kelantan cuisine
*mee kuah ketam
*tau bakar,sotong&kangkung-bobo sengkuang
*roti canai&nasi lemak
*otak-otak che mat
*old skool sengkuang calit
*burger hot dog
*bubur nasi
*steamboat rm1
*waffle station
*aneka mee
*burger bakar
emmm yang aku bold kan tu dah penah try,yang lelain tak penah
dan ada gak yang tak bukak petang/malam
aterr aku mmg pergi sini masa dinner je le
ok dah siap taip,jom layan gambar

bil air

kedai2 yang depan meja aku

nasi goreng jawa?ntah ape2 laki aku order

otak2 che mat,peh ni mmg sedap.kitorang abiskan sebakul ni.haha
dah  la dpt harga diskaun

teka mana aku punya air

char keow teow.bole la

snap skit gambar otak2 ni

bayangkan laki aku dan aku dah makan nasi grg n keow teow tu
tambah lagi ngan otak2 ni sorang 6
tembolok sungguh!
dah makan lepas tu menyesal gemuk.ish.