family

All posts in the family category

Menonton GoKart @ Cyberjaya

Published 12/02/2013 by owner2

hello blog,
tempat main gokart ni dekat ngan taman tasik cyberjaya
lepas main kat playground encik adam ajak g tgk gokart ni plak

keje aku mcm biasa la snap gambar anak2 aku ler

hazeera nak buat ape tu ha

lamanya gokart nak mula

hazeera pinjam baju haziq,sebab nak seragam katekan.huhu

mana gokart ni

hari nak ptg ni

snap sesaje

beria menunggu

ha tu dia

laju tu

mama pon pakai baju merah

ish aku tak minat la gokart tu
tgk2 boleh la
dah la mahal
pas tu aku tgk mcm kete kokak je.haha
bole la sekali sekala bawa anak tengok2

 

Advertisements

Anak-anak di kampung

Published 02/02/2013 by owner2

hello blog,
mcm biasa ler entry2 aku ni masih cerita bulan 12 2012
lambat betul ketapi ye.haha
tak kisahla ,yang penting aku nak catat kat blogger
dan back up kat wordpress.peh beria.haha!
ni ha bulan 12,sebulan anak2 aku duk kg,
aku nak exam,pos anak2 kat kg ler
bg dorang berhappy2
ada skit gambar2 yang adik aku snap

hazeera,angkut semua teddy bear dari puchong ke palong,ada 10 ekor kot.skrg dah makin bertambah!

haziq

makan durian

haziq berspek plak

hazeera

hazeera wat ape tu

mula2 dorang rindu kat aku gak
lama2 ok
tapi bosan oo anak2 xde
tapi ape nak buat terpaksa daaa….

 

Frame Gambar RM2 vs RM5

Published 17/01/2013 by owner2

hello blog,
jom tepek gambar seterusnya

dalam goodie bag konvo smart soleh tu ada gambar dorang
*hazeera awat muka serius semacam

haziq senyum,tapi mcm senyum buat2.haha

gambar skola
*ish amik gambar kena bayar rm30 seorang ye.hohoho
amik gambar 2 keping tu je,dah la tak dapat softcopy.ish.rasa nak mintak je softcopy,nt la bile jumpa owner smart soleh puchong tu aku nak try tanya la pasal softcopy gambar ni
jom framekan,ni frame daiso rm5

ni frame ecoshop rm2,ish lepas beli kat daiso baru jumpa kat ecoshop ni ha.cantik je walaupon rm2.suke2!

ni frame daiso gak
ni saiz besar skit,aku tgk kat ecoshop tak de frame saiz ni

gambar lain lak,lunch @ TCRS lagi.ish2
*eh mcm comel je aku dari tepi,encik adam snap.haha
**sila muntah

kat tepi tcrs giant bandar puteri ni ada kedai jual mainan2,n perhiasan,ala kedai jual barang2 made in china
*ada jual t-shirt gangnam style,haziq tgh usha tu,dia kate dia nak t-shirt gangnam style,aku tak bagi,dia kate kawan dia sape ntah nape pompuan bole,nape dia tak bole.sabo je la kan aku dgr.haha

hazeera nape tutup muka ha

sekian,
 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

Anak Dara rajin menolong di dapur

Published 04/01/2013 by owner2

hello blog,
balik kampung raya haji
terserempak dgn lembu

lembu yg bakal korban

malamnya hazeera tolong masak
*dia tolong perah santan
**masa ni aku dah tdo,haha.gile pemalas
adik aku yg tgh layan hazeera ni,pas tu dia snap gambar

pagi raya tak pakai baju melayu.hehe

sebab nak pakai baju baru yang aunty naili belanja.

hazeera

jemput makan

raya haji mesti kurang meriah
kalau kat tempat aku la
tapi masak tetap masak
owh daging korban kali ni aku masak daging salai masak lemak cili api
gile jakun,first time katekan.haha
owh maafkan diriku,tulis entry bulan 10 2012 di tahun 2013
ape2 je la kan.heee

 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia tak best?

Published 30/12/2012 by owner2

hello blog,
mama ada keje skit
mahu print
dah la printer rosak,tak nak betulkan,nak beli baru je
geram sey printer tu,baru pakai 13bulan dah rosak .adoi
lepas print jom makan kfc
sebab mama malas masak.apa daa

yg penting nak main

dorang mmg lebih pentingkan main dari makan

kfc tasik prima

ni makan berempat pon tak abis

minum air je eh

owh mak ndak baru dapat kad diskaun
*dapat sikit je diskaun

kalau tak salah aku adik aku kate kalau beli nilai lebih berapa ntah tak dpt diskaun pon
*ada t&c yang tak best pon

aku rasa adik aku baru guna kat kfc je
ala beria buat kad bagai
tapi tak best pon.huhu
ke ada yang best?
any comment?

 
 http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

Birthday party style kampung

Published 20/12/2012 by owner2

hello blog,
bulan 9 memang mesti buat harijadi
sejak dorang kecik ke
yela adik2 akhir2 ni untung ler
bulan 9 besday mak,arwah abah,adik ke5,ke6,dan ke7 jugak
mmg ler ramai lahir bulan 9 dalam keluarga aku ni
jom tulis2 pasal besday party style kampung.haha

style kampung pon beli kek kat bandar la.haha

tetamu kena tolong tiup belon
*adik aku jemput kawan dia kul 5,kitorang baru sampai dr segamat,kena la siap2 apa yang patut

adik ke4 aku sponsor rasanya
*yela duit jpa dia banyak.haha

haziq hazeera

suka banyak belon

adik aku yang baju ungu tu

adik aku dah makin besar,dah tak budak kecik dah.haha

aku g segamat pakai baju kurung je,
*kalau g segamat aku senang pakai baju kurung,lagipon cardigan aku semua tinggal kat puchong.haha
*tapi kalau kat puchong tak penah plak keluar pakai baju kurung,melainkan kenduri kawen

tetamu lelaki.eleh malu2 konon aku nak amik gambar dorang

makan penuh sopan

makan2

apa yang hazeera buat tu

adik ke6 aku ngan kawan2 dia

yela adik ke6 aku dah skola menengah
yang ke7 dah darjah 6
semua dah besar
aku rasa kan tahun depan mesti tak de besday party
aku rasa la
besday party style kampung simple2 je
ada kek,ada makanan sikit2,ada bagi jajan,ada belon.tu je kot
kalau style bandar,kek awesome,makanan buffet,candy buffet lagi,deco2 beria,goodie bag customize,panggil  clown lagi
kadang2 buat kat umah pasang khemah,kadang2 buat kat restoran
haha.tu untuk yang mampu la,tapi ada gak yang buat sederhana
emm tapi aku tak wat ler style bandar tu,tak mampu.huhu

 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida

Sarapan roti jala dan pulut kuning dgn rendang

Published 09/12/2012 by owner2

hello blog,
aktiviti hari cuti
kalau mama tak masak sarapan
pergi je kedai.haha

haziq makan roti jala
*sgt leceh nak wat roti jala sendiri,yang sebenarnya tak pandai.haha.so beli jer le

encik adam amik ni.tapi aku takut perut dia masuk angin.so aku ler makan
*dia g amik nasi lemak

g playground lepas breakfast

bergayut untuk tinggi
*teori mengarut encik adam

memanjat juga aktiviti yang bagus

sekian,

 
http://my.churpchurp.com/mrsadam0102/share/churpchurp-invite
http://www.kuasaforex.com.my/index.php?ref=Fida